Pizzeria Da Renato

Benvenuto

 

Syrah Il Sole, Sicilia

 

Druif: Syrah

 Zwoele rode wijn van een krachtige druif van het mooie eiland Sicilië. De Syrah geeft wijnen met veel body en structuur maar met een rijpe tanninestructuur. Vanwege het warme klimaat krijg je hier een uitmuntende rijpheid van de druif.

 

 

 

Montepulciano d Abruzzo Bucaro Bio

 

Kruidige volle rode wijn uit Abruzzo, midden Italiè. Montepulciano komt in vele versies voor, hier is één met veel materie, krachtig, van biologisch geproduceerde druiven. Zon genoeg in deze provincie, beteugelen van overrijpheid is ook een kunst. Wijngaarden op hoogte, redementsbeperking, en goed werk in de cantina zijn een must. Zwart fruit en allelei lauriersoorten vechten om de eer. Mooi middelzware wijn, met barrique rijping, rustig en niet te nadrukkelijk.

 

 

Primitivo Negroamaro Salento Bacca Nera, puglia

 

Druif: Primitivo

 Primitivo en Negroamaro in botte gerijpt. Primitivo druiven werden deels gedroogd, en wijn heeft mooie bitters en veel kracht en smaak.

 

 

 

Fiano Mezzogiorno

 

De Fiano druif is een bekende jongen in Zuid Italië. Vooral in de regio Campania maar als je een stukje doorrijdt blijkt deze Fiano het ook uitstekend te doen in Puglia. Rijke volle wijn vol tropisch fruit

 

 

Pinot Bianco Alto Adige, Cantina Bolzano, Alto Adige

 

Druif: Pinot Bianco

 Noord Italië, tegen de grens met Oostenrijk. Dit Duitstalige gedeelte van Italië staat niet alleen bekend om de mooie ski pistes maar ook vanwege de frisse wijnen. Doordat de wijngaarden hier hooggelegen zijn ontwikkeld zich een heerlijke fraîcheur. Deze wijn wint ook jaarlijks zijn 3 "Bichieri".

 

 

 

Prosecco Frizzante BIO Casa di Malia

 

 Een frizzante van befaamd wijnmaker Luca Botter. Een frisse biologische mousserende wijn met lichte toetsen van geel fruit en citrus.

 

BIEREN:

 

 

Birra Peroni